Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

A man's room

Ανακαίνιση στο αντρικό δωμάτιο. Αλλά δείτε και το πριν...
Και αφού λοιπόν είδατε τις φώτος θα σας πώ την ιστορία της ανακίνισης. Αυτό το καλοκαίρι το περιμέναμε πως και πως για να χαλαρώσουμε να ανασυγκροτηθούμε και να οργανωθούμε. Μπαίνοντας ο Σεπτέμβρης μας έβαλε σε πρόγραμμα. Ειδικότερα ο καλός μου είναι αυτός που έχει πάρει επ' ωμου πολλές αρμοδιότητες, κοινές αλλά και προσωπικές. Ολες αυτές του οι αρμοδιότητες έμπαιναν σε τάξη, πέρα από το μυαλό του, στο γραφείο του. Σημείωση: Τάξη στο ανδρικό μυαλό σημαίνει ακόμα και μπάχαλο αρκεί εγώ ο άντρας να βγάζω άκρη. Ε λοιπόν εγώ σε αυτό το δωμάτιο ποτέ δεν μπορούσα να βγάλω άκρη, αν και πάντα το ξεσκαρτάμε και το ξανασυμμαζεύαμε. Σημείωση: συμμάζεμα σε συνεργάσια άντρας και γυναίκα ας είμαστε ειλικρινείς δεν υπάρχει. Και σύντομα λοιπόν άκουσα μια κραυγή βοήθειας από τον Γιάννη μου αλλά από αυτές που εμάς τις γυναίκες αστραπιαία μας αναβουν τα λαμπάκια, που αντί να δούμε απλά και λογικά τι μας ζητάει τελικά τα παίρνουμε. "Δεν με εμπνέει ο χώρος κάτι πρέπει να κάνουμε γιατί δεν μπορώ να δουλέψω σε αυτό το γραφείο"... Αντίδραση Αγγελικής "να κάνουμε???? και τι φταίω εγώ που το δωμάτιο είναι γεμάτο κούτες, χαρτούρα και ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ" εκεί ένιωσα και λίγο χάλια νοικοκυρά ενώ στην ουσία σαν άντρας δεν μπορούσε πλεόν να βρεί άκρη μες στο μπάχαλο του και χρειαζόταν γυναικεία μαγεία (ωραία δεν τα λέω?). Αφού λοιπόν μάζεψαμε 150 € περίπου και έχοντας το ελεύθερο να κάνω ότι θέλω, το νέο του δωμάτιο ήταν μια έκπληξη που πραγματοποιήθηκε σε 3 ώρες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χάρηκα γιατί έβαλα το γούστο μου, έχοντας ελέυθερη επιλογή σε όλα, αλλά και έλαβα υπέροχα φιλιά καθώς και ένα μικρό δώρο, χιχι. Κινήθηκα σε τόνους ασπρόμαυρους αφού όχι μόνο είναι χαλαρωτικοί αλλά τελικά δίνουν και ακόμα πιο ακριβό και προσεγμένο στυλ. Επαιξα με καδράκια στους τοίχους, που απεικονίζουν μέρη εξωτερικού που έχουμε πάει, έβαψα δύο λωρίδες στον τοίχο με μπογιά μαυροπίνακα αλλά και την εξωτερική πλευρά της βιβλιόθήκης. Κουτιά και κλασέρ ήταν απαραίτητα για ακόμα καλύτερη οργάνωση. Το παλιό φωτιστικό το τύλιξα απλά με ύφασμα οργάντζας το οποίο το κόλλησα σε ορισμένα σημεία πάνω στο γυαλί του φωτιστικού με uhu sticks (πλαστελίνη). Το τετράγωνο χαλί μεγάλωσε τελικά αρκετά το χώρο. Ενα μαξιλάρι στο πάτωμα καλύπτηκε με γούνα από το ΙΚΕΑ (10 €!!!!) δίνοντας λίγο χλιδή. Τέλος το νέο δωμάτιο τον υποδέχτηκε με ωραίες μυρωδιές από αρωματικά κεριά. Συμπέρασμα: μην τρέχετε να παρεξηγήσετε τον καλό σας αμέσως, δώστε 5 λεπτά στον ευατό σας για να ξανασκεφτείτε. Οι άντρες θέλουν την φροντίδα σας και όπως και αν είναι θα την λατρέψουν. Προσωπική διαπίστωση: ακόμα πάω μουλοχτά και συμμαζεύω το γραφείο του. Ε να μην απολαύσω για λίγο καιρό ακόμα όσο παραμένει συμμαζεμένο το δωμάτιο, την δημιουργία μου?

6 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφο έγινε το δωμάτιο, πολύ τυχερός ο καλός σου που τον περιποιήθηκες. Μου άρεσαν πάρα πολύ οι λωρίδες από μπογιά μαυροπίνακα, οι κουρτίνες, και οι πράσινες λεπτομέρειες που έβαλες μέσα στο ασπρόμαυρο. Χαλαρωτικό δωμάτιο, που μπορεί να εμπνεύσει, ε;
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσο χαλαρωτικό που όταν λείπει πάω και κάθομαι σε εκείνη την γωνίτσα με την κουνιστή πολυθρόνα και χαζεύω. Φυσικά οι φώτος με το "πριν" είναι από την Πολύωρη προσπάθεια μας να τα μαζέψουμε ώστε να το ανακαινίσω. Η βιβλιοθήκη ήταν γεμάτη χύμα χαρτιά. Ακόμα και κάτω από την πολυθρόνα υπήρχαν φάκελλοι.Εκανα και ένα τεχνικό λάθος, τις λωρίδες που τις ήθελα μεγαλυτερες τις έκανα με χαρτοταινία. Ομως δεν την πίεσα αρκετά με αποτέλεσμα να πανικοβληθώ μόλις την είδα να τρέχει και να καταλήγω με στραβές λωρίδες. Σταμάτησα στην 1 1/2 και είπα ότι θα τις συνεχίσω μελλοντικα τώρα που έμαθα οτι δεν πρέπει να βιάζομαι. Καλή μας δουλίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυ ομορφο εγινε το δωματιο!
    καμια σχεση με το ''πριν''!μπραβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά έκανες και έβαλες το χεράκι σου Αγγελική μου!!!
    Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοκοσανέλ μου ειναι τόσο όμορφο το δωματιακι που επιτελους εμπνευστηκα να μπω να ανανεωσω το παραμελημενο δικο μου blog !!!!! :) :) :)
    Σ' ευχαριστωωωωωωωωω !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

followers "friends"

Ε ας μιλήσω για μένα...

Η φωτογραφία μου
Imagine having a suspicion that you are good at something but never dare to try this something. The reason for the 'reality' of my suspicion was a leather-crystal necklase that i made and i gifted it to my sister. The search and agony for me to find the materials, then to make it and even sew it was enough to spur me on to see what more I can do with my imagination. My imagination needed a little push and help. This is why I followed painting classes, hand-crafted jewelry, applied arts and sewing lessons. Yet I still want to know more. I love to give my personal little touch to everything that surrounds me and enjoy sharing my ideas. Is there anything better? The yaer 2014 founds me in a new country: to England. Different images, different inspirations, let' see what i ll come up. See you around.