Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Αλλαξετο μόνος σου!!




Καλή χρονιά σε όλους! Τι κάνετε? Βρε χαθήκαμε! χαχα! Η αλήθεια είναι ότι ενώ είχα πολλά πράματα να σας δείξω είχα ακόμα περισσότερα πράματα να πώ. Ομως είναι μέρες γιορτινές και εγώ δεν θέλω να βαρύνω κανέναν με τα άσχημα νέα μου αλλά ακόμα μια φορά θα σας παροτρύνω να κάνετε και εσείς κάτι μόνες σας. Αν και δεν φωτογραφίζω ποτέ τα βήματα γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχουν (στα κουτουρού που λέμε!!!) ελπίζω να βάλετε μπρος στα ψαλίδια σας. Ξέρετε την τρελή μόδα με τα μποτίνια! Μας έχουν βομβαρδίσει, αν έχεις λεπτό πόδι κολακεύουν απίστευτα και πρέπει να βρείς το σωστό ύψος ανάλογα με την γάμπα. Η αδερφή μου είχε ένα μποτάκι (κυριολεκτικά μισή μπότα, πολύ ντεμοντέ) το οποίο ρωτήσαμε στον τσαγκάρη πόσα θέλει για να μας το κοντύνει. 20 € δεν τα δίναμε εύκολα. Γυάλισε το μάτι μου να τα αλλάξω!! Επειδή ήταν πολύ μαλακό το δέρμα ήμουν σίγουρη ότι η ραπτομηχανή μου θα τα κατάφερνε. Ετσι πρώτα ξύλωσα ένα ζωνάρι φιόγκο που είχε τριγύρω και ξαναέραψα σε κάποια σημεία με την σινγκερ το φερμουάρ. Εκοψα με ψαλίδι το πάνω μέρος περίπου 9 εκατοστά. Το κομμένο πάνω μέρος το κάλυψα ράβοντας μια λωρίδα τσόχας φάρδος περίπου 2 εκ. Το ράψιμο ξεκίνησε από την άκρη κυριολεκτικά ώστε το φερμουάρ να βρίσκει στοπ και να μη φεύγει τώρα που είχε κοπεί. Στο πίσως μέρος έβαλα διακριτικά τρουκς τα οποία για να μην γδέρνουν από μέσα κολλήσα με θερμοκόλλα στο καθένα ένα μικρό κομμάτι μαύρης τσόχας. Είχε μείνει αρκετό δέρμα για πέταμα, δηλ. το πάνω μέρος του παπουτσιού που έκοψα. Ετσι το κάθε κομμάτι μπήκε δίπλα στο άλλο και στερεοποιήθηκαν επίσης πάνω σε τσόχα. Στις άκρες έβαλα μάυρο φαρδύ λάστιχο και κόπιτσες. Εμπνεύση για την ζώνη κορσέ που θεωρούνται ακόμα ιδανικές για να δώσουν εφέ λεπτής μέσης ήταν μια τρομερή ζώνη που φόραγε η Νάντια Μπουλέ. Η Θαλείτσα λοιπόν δεν το πίστευε πόσο είχαν αλλάξει. Τα συνδύασε με μαύρο στενό φόρεμα και πυκνό δαντελωτό καλσόν, α και με κολιέ δικό μου που θα δείτε σύντομα. Εδειχναν τέλεια. Παρόλαυτα κάτι μου λέει ότι την ζώνη σύντομα θα μου την δώσει μιας και δεν τις πολυφοράει. Τέλεια ε? Αρα προσοχή όταν δοκιμάσετε και εσείς κάτι τέτοιο να τσεκάρετε ότι το δέρμα που έχετε είναι εύκαμπτο και λεπτό. Φιλιά

8 σχόλια:

  1. Χρυσοχέεεεερα μου!
    Καταπληκτικά! Ελπίζω να τα χαρεί τώρα η Θάλεια! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά είσαι πολυτάλαντη ο τσαγκάρης αποκλείεται να τα έκανε καλύτερα!!!Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια! Μπράβο που το τόλμησες και που το πέτυχες! Εννοείται ότι θέλουμε βήμα-βήμα οδηγίες next time;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο που τα καταπιάστηκες!Φιλιά πολλά και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα! Καταπληκτική δουλειά! Τα τρουκς πως κατάφερες και τα έβαλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα. Μετά την αδερφή μου σειρά είχαν τα δικά μου μποτάκια και αυτά θα σας τα δείξω άμμεσα. Οσο αφορά το πως έβαλα τα τρουκς, δεν μπορούσα να το τρυπήσω με το εξάρτημα για ζώνες και απλά τα τρύπησα με ένα κοινό σουβλί. Οπως είπα το δέρμα ήταν αρκετά μαλακό για να το τρυπήσω με οτιδήποτε. Ετσι έβαλα τα τρους τα στερέωσα (γυρνώντας τα πίσω γατζάκια τους) και κόλλησα κομμάτι τσόχας στο μέγεθος κέρματος 2 λεπτών. Εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

followers "friends"

Ε ας μιλήσω για μένα...

Η φωτογραφία μου
Imagine having a suspicion that you are good at something but never dare to try this something. The reason for the 'reality' of my suspicion was a leather-crystal necklase that i made and i gifted it to my sister. The search and agony for me to find the materials, then to make it and even sew it was enough to spur me on to see what more I can do with my imagination. My imagination needed a little push and help. This is why I followed painting classes, hand-crafted jewelry, applied arts and sewing lessons. Yet I still want to know more. I love to give my personal little touch to everything that surrounds me and enjoy sharing my ideas. Is there anything better? The yaer 2014 founds me in a new country: to England. Different images, different inspirations, let' see what i ll come up. See you around.